петък, 17 май 2024 г.

Николай Денков: Борбата с корупцията вече e и борба за запазване на демокрацията

Снимка: Екранна снимка

Премиерът Николай Денков след срещата си с главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши заяви: „Борбата с корупцията вече не е само борба за спестяване на публични средства, но и борба за запазване на демокрацията. Така че значението и ролята на борбата с корупцията доби много по-глобални измерения“, предаде  Novini.bg.

„Имахме кратка среща (с Лаура Кьовеши), на която говорихме за работата на европейската прокуратура в България и набелязахме някои мерки, с които правителството би могло да помогне. Сътрудничеството ни с европейската прокуратура е много важно“, допълни акад. Денков.

От своя страна вицепремиерът Мария Габриел изтъкна, че мисията на главния европейски прокурор е важно, тъй като по този начин се защитава общият интерес на ЕС, като не пропусна да подчертае, че борбата с корупцията е върховен приоритет за правителството.

От разговора ни с г-жа Кьовеши разбрахме, че България може да бъде страната-членка в ЕС, която да задава стандарти; че България може да бъде пример за другите държави-членки в ЕС. Това ни натоварва с още отговорност да продължим по пътя, по който от ден първи това правителство върви – борба с корупцията, ясна реформа в правосъдната система и конституционни промени, добави Мария Габриел.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html