петък, 17 май 2024 г.

Габриел: Върховенството на правото и демокрацията са нашите основни ценности

Снимка: БНТ

Мария Габриел, в своето приветствие по време на първата среща на Балканския конституционен форум, която се провежда в София заяви :“Върховенството на правото и демокрацията са нашите основни ценности.

„Благодаря за поканата да бъде част от ключовите послания, които ще излъчите за цяла Европа“, отбеляза Габриел пред участниците на форума. Според нея организирането на това събитие и участието на представители на високо ниво от Европейската комисия и Съда на Европейския съюз показват лицето на Европа, ангажирана с върховенството на правото и демокрацията.

„Вярвам, че ще има ценна дискусия, която ще даде принос по съществени въпроси на конституционното правораздаване. Създаването на Балканския конституционен форум и провеждането на неговата първа годишна среща, е продължение на доброто сътрудничество, изградено между конституционните съдилища на Балканския полуостров. Форумът не спира до идеята за сътрудничество, а има визия да се превърне в платформа за обмен на добри практики, идеи и опит между участващите юрисдикции на конституционното правосъдие. Те са пазители на основния закон и имат ключова роля за осъществяването на принципа на върховенството на правото“, отбеляза тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html