сряда, 15 май 2024 г.

ПП-ДБ се обявиха против свикването на извънредно заседание на парламента преди вота

Парламентарната група на  „Продължаваме промяната – Демократична България“ се обяви против свикването на извънредно заседание на парламента в петък. Това обявиха съпредседателите на коалицията Атанас Атанасов и Кирил Петков, предаде агенция Фокус.

Атанас Атанасов обяви, че предложението за „ваканцията“ на депутатите е било напревено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да не бъде използвана най-високата трибуна в страната за предизборна кампания.

„Това прекъсване на работата на Народното събрание за периода на предизборната кампания беше по предложение на господин Бойко Борисов и ние приехме като негов основателен аргумента, че не бива да се използва парламентарната трибуна за предизборна кампания“, заяви Атанасов.

По думите на Атанасов парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е против свикването на извънредно заседание на парламента.

„Призовавам председателя на Народното събрание да не насрочва извънредно заседание. Всички тези проблеми, които смятат колегите, че трябва да бъдат обсъдени колегите, няма никаква пречка да се случи в първия ден след втория тур“, обясни Атанасов.

Кирил Петков определи предстоящите местни избори като „едни от най-решаващите“. По думите му гражданите на страната трябва да са концентрирани върху това кого ще изберат за кметове и общински съветници.

Петков заяви, че предложените от ГЕРБ и ДПС текстове за отпадането на дерогацията са „написани на коляно“: „Реално снощи получихме текстовете след вчерашната среща. В тях не бяха изчистени дори текстовете за седемте дена дерогация, има текстове за това складовете на „Лукойл“ да бъдат управлявани от държавна агенция, което звучи логично, но тези текстове явно са написани на коляно“.

Той заяви, че в проекторешението за отпадането на дерогацията не е имало текстове за 73 стотинки отстъпка на  литър гориво, която от ГЕРБ-СДС и ДПС обещаха .

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html