сряда, 15 май 2024 г.

Медал за Ясен Радев от Европейската купа по бокс

Снимка: Б.Ф.БОКС

Ясен Радев си гарантира минимум бронзово отличие от Европейската купа по бокс в Будва (Черна гора). В категория до 54 килограма българският национал победи Сергей Новак (Молдова) и се класира за полуфиналите на турнира, съобщи БНР.

Българинът доминираше в хода на цялата среща. Той демонстрира много добро движение по ринга и не остави почти никакви шансове на противника си. За място на финала в Будва, Радев ще се изправи срещу Федерико Сера (Италия). Срещата е утре (13 октомври).

България си осигури още четири медала от Европейската купа. Радослав Росенов осигури друг медалстраната. Многократният ни световен и европейски шампион се забавлява на ринга по пътя към победата над Андрей Барсанеску (Румъния). Националът постигна категорична победа с 5:0 гласа и се класира за полуфиналите на турнира в Черна гора. 19-годишният Росенов боксира в типичния си стил, с много движение и отклони, без да допуска съперника си в опасна близост. Българинът показа самочувствие и много разнообразна игра, за да си осигури победата. В петък той ще се изправи за място на финал срещу представителя на домакините Томислав Джинович.

На ринга утре ще видим и останалите ни полуфиналисти: Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Йордан Морехон (+92 кг).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html