четвъртък, 16 май 2024 г.

Израел: Русия няма нищо общо с атаката на „Хамас“, това е чиста конспирация

Снимка: ЕПА

Израел не вярва, че Русия е свързана по някакъв начин с атаката от Хамас миналата седмица, заяви посланикът на страната в Москва Александър Бен Цви в интервю.

Бен Цви беше помолен да коментира обвиненията срещу Русия в социалните мрежи и множество медии, че тя може да е замесена в атаката и че ситуацията в Газа е полезна за Москва, тъй като уж отклонява вниманието на Вашингтон от Украйна.

„Първо, ние не вярваме, че Русия е замесена в това по някакъв начин“, каза Бен Цви. „Второ, онези, които смятат, че САЩ ще трябва да насочат сериозни ресурси към Израел, жестоко се лъжат“, добави той, отбелязвайки, че САЩ са стратегически партньор и ще продължат да снабдяват Украйна с оръжия.

„Русия разбира това. Следователно всички гореизброени твърдения са чиста конспирация“, каза посланикът.

Бен Цви коментира и твърденията, че екстремистите на Хамас, които нападнаха Израел в събота, са използвали оръжия западно производство , които са пристигнали от Украйна. „Нямаме доказателства за подобни твърдения“, каза той, твърдейки, че обвиненията идват от руска страна.

„Русия има контакти с „Хамас“, може би тази информация е получена от тях и ние сме заинтересовани, каза посланикът.

По-рано в интервю за The Jerusalem Post Бенямин Нетаняху заяви, че „всяка система, която даваме на Украйна ще бъде използвана срещу нас, защото може да попадне в ръцете на Иран и да бъде използвана срещу страната“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html