събота, 11 май 2024 г.

Антон Хекимян разкри как Бойко Борисов го е поканил за кандидат на ГЕРБ

Антон Хекимян , кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС, разказа в сутрешния блок на БНТ как и защо се е съгласил да приеме да бъде кандидат за кмет на столицата.

Той поясни в първото си интервю пред медия, че всичко, което се случва и се е случило не е било като сценарий за филм, както всички си мислят.

Хекимян съобщи, че ще работи напълно свободно и е напълно убеден в това, което прави, защото от 20 години живее с проблемите на София.

„Аз нямам от какво да се притеснявам. Целият ми път е публичен. Всякакви внушения за нещо, което се е случило зад завесите, искам да ги спра“, заяви той.

Антон Хекимян сподели, че знае повечето коментари и обиди към него след като е станало ясно, че ще бъде кандидат за кмет на София. „Смущаваме, че журналисти нападат журналисти. Вбесяваме това“, добави той и обясни, че нито на него някой му е говорил в слушалката, нито в Нова телевизия някой го е правил.

На обвиненията в публичното пространство, че е бил „къртица“ в бТВ той отговори така: „Тази дума е обидна не само за колегите в бТВ, които са едни от най-качествените журналисти. Тази дума е обида за цялата журналистическа гилдия. Защото аз, както и всеки един колега в Би Ти Ви може да потвърди, че съм работил професионално , спазвайки всички журналистически стандарти по своя път“.

„Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам“, поясни той.

Хекимян разказа още, че срещите му с Бойко Борисов са били професионални и толкова. По думите му, такива възнамерява да бъдат и занапред.  По думите му, той е може би дори е човекът, който е показвал най-много карикатури на лидера на ГЕРБ.

На въпрос дали е резерва, Антон Хекимян обясни, че не смята, че така и не смята, че е употребен по никакъв начин.

„Не мога да съм главата на Бойко Борисов“, но всички знаят, че близостта ми с гражданите, свободното ми отношение, е нещо, което искат навсякъде, и в София включително“, каза той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html