сряда, 22 май 2024 г.

БСП е категорично против вдигането на на ДДС на ресторантьорите от 9% на 20%

Снимка: Архив

Депутатите на БСП няма да подкрепят предложенията на МФ за промени в данъчните закони и са категорично против вдигането на ДДС на ресторантьорите от 9% на 20%. Това обяви Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, предаде агенция Фокус.

„Предложението на МФ лицата, подаващи сигнали за укрити данъци, да получават бонуси, е отвратително, неправилно, и е стимулиране на доносничеството“, смята тя.

„По всичко изглежда, че следващата седмица ще се дискутира и гласува промяната в Конституцията такава каквато е внесена. Днес чухме, че Борисов се отказва от смяната на празника 3 март. Имаме информация и искаме да попитаме: вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни и политически длъжности, и вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид, в който се е подписал Борисов? Ако това е така, това означава, че цялото предложение за промени в Конституцията е прах в очите“, посочи лидерът на БСП.

Нинова се обърна към президента Румен Радев като го призова да предложи своя проект за Конституция. „Ако ще има смислен дебат, нека и президентът да даде своя проект, и да седнем да разговаряме сериозно“, добави тя.

Тя бе категорична, че БСП няма да подкрепи внесения вариант на промени в Конституцията и допълни, че в програмата за работа на НС няма закони по ПВУ, въпреки че управляващите твърдят, че те са важни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html