петък, 3 май 2024 г.

С гол в края на мача „Левски“ успя да вземе трите точки в София срещу „Етър“

Снимка: БГНЕС

С единствен гол в края на мача „Левски“ успя да вземе трите точки в София срещу „Етър“ късно вчера в двубой от десетия кръг от Първа лига и се върна на пътя на победите след равенството 2:2 срещу новака в елита Крумовград по-рано през тази седмица, съобщи БНР.

В седмата минута Джавад Ел Джемили стреля, но Мартин Величков се справи с опасността. След точно 20 минути игра Андриан Краев изпробва късмета си, но ударът му излезе в аут. В 29-ата минута Ел Джемили шутира неточно от малък ъгъл към вратата на гостите. Пет минути преди почивката Фадига стреля от около десет метра след подаване на Цунами, но Мартин Величков отново се намеси добре. Секунди по-късно Ел Джемили отново стреля от дистанция, но Величков пак плонжира и отрази удара му, а Рикардиньо също пропусна още една изгодна възможност преди края на първата част. Втората част започна с натиск в полза на „сините“. В 51-ата минута Ел Джемили отново изпрати топката над вратата на „болярите“. Четири минути след това Джемили затрудни сериозно вратаря Величков след изпълнение на фаул, но юношата на „Славия“ се справи със ситуацията.

В 71-ата минута нов опит за гол на Фадига беше блокиран, а четвърт час преди изтичане на редовното време Ел Джемили не затрудни Мартин Величков. След това Уелтън стреля, но топката пак премина покрай вратата на „Етър“.

Стигна се до 82-ата минута, когато Уелтън центрира и влезлият секунди по-рано като резерва Асен Митков с глава се разписа във вратата на гостите.

Успехът изкачи „Левски“ на трето място в класирането с актив от 19 точки. „Сините“ изпревариха с точка ЦСКА-София.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html