неделя, 5 май 2024 г.

Костадин Димитров стана кандидат за кмет на ГЕРБ за Пловдив

Снимка: БГНЕС

Костадин Димитров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Пловдив, съобщи БТА. Това обяви на пресконференция лидерът на партията Бойко Борисов.

Това, че участваме в „сглобката“ ще даде възможност да оказваме влияние и да помагаме на община Пловдив, защото мащабните проекти имат нужда от дофинансиране, каза Борисов. Той посочи, че трябва да водят такава кампания, че като се върнат в парламента отново да имат мнозинство. На въпрос биха ли подкрепили при балотажи кандидати на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), Борисов отговори, че там където има такъв, ще го направят, „смятам, че е нормално“.

Костадин Димитров е кмет на район „Тракия“ в Пловдив три мандата – от 2011 година насам. Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор. Той има магистър по математика от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Димитров е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Ръководството на партията в Пловдив обяви и листата с кандидати за общински съветници, както и кандидатурите за районни кметове в Пловдив. Трима са от младежката организация на партията. За район „Централен“ кандидат е сегашният кмет Георги Стаменов. За район „Тракия“ е Георги Гатев, за „Западен“ – Ангел Славов, за „Южен“ – Атанас Кунчев, за „Северен“ – Илиян Лалев и за „Източен“ – Емил Русинов.

На въпрос от журналисти защо се бави обявяването на кандидата на ГЕРБ в София Борисов отговори, че изборът е труден, защото има шест много добри кандидатури.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html