вторник, 14 май 2024 г.

Борисов бута сглобката

Борис Йорданов в. „Галерия“

Бойко Борисов има таен план за превземане на сглобката отвътре, научи в. „Галерия“ от свои източници в ГЕРБ. Стратегията се подготвя от месеци и ще се активизира с пълна сила след местните избори. Според социолози вотът ще покаже недвусмислено, че партията на Борисов превъзхожда ДБ и ПП електорално. Очаква се „Промяната“ и ДБ да загубят знаково в София и други големи градове. Именно това е козът, който държи в ръкава си лидерът на ГЕРБ и с който ще иска пренареждане в (не)коалицията в своя полза.

 При отказ сглобката се разтуря и отиваме на предсрочни избори, а като виновници за разваляне на партньорското управление ще бъдат посочени именно ПП-ДБ. Тайните социологии убедили стратега от Банкя, че точно това е сценарият да се завърне на бял кон. 

От месеци лидерът на ГЕРБ и активисти на партията повтарят, че подкрепят властта, в което имат само вицепремиер и външен министър в лицето на Мария Габриел. В същото време издънките на управлението се натякват постоянно като например скока в цените на горивата и мантрата „познавах, не познавах Алексей Петров“. Сценарият за пренареждане на партньорското управление вече е в ход. Масло в огъня наля чутовната издънка на бившия вече съветник на военния министър Тодор Тагарев – Мустафа Емин, който парвенюшки парадира с власт и си позволи да заплашва спешни медици в „Пирогов“. 

Атаката срещу Емин всъщност е насочена срещу Тагарев, тъй като от ГЕРБ са твърдо решени да сложат свой човек в Министерството на отбраната. Силовото ведомство е особено важно заради войната в Украйна и предстоящата модернизация на армията. Милиарди левове ще се похарчат за нови бойни машини на пехотата, за бойни кораби за ВМС, за запълването на складовете на МО с нови боеприпаси. Това е апетитна хапка и Борисов иска свой човек за министър на отбраната, където тепърва ще има обществени поръчки за милиони. Апетити има и към други министерства. 

„Ако след местния вот ГЕРБ спечели в знаковите големи градове, Бойко Борисов ще постави тежки условия на харвардите, които в момента управляват почти еднолично. Ако не приемат, разваляме сглобката“, довери източникът ни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html