сряда, 15 май 2024 г.

Линда Еванджелиста се бори с рака за втори път

Манекенката призна, че най-голяма подкрепа усетила от съпругата на бившия си – Салма Хайек

58-годишната супермоделка Линда Еванджелиста сподели, че през последните пет години два пъти е била диагностицирана с рак на гардата – първо през декември 2018 г., а след това през юли 2022 г. Коварната болест принудила неостаряващата красавица да вземе трудно, но животоспасяващо решение и тя се подложила на двустранна мастектомия.

„Ракът беше открит при годишната ми мамография. Резултатите не бяха добри и поради други здравословни фактори, без да се колебая, избрах двустранна мастектомия. Мислех си, че съм добре и съм готова за живот. Реших, че ракът на гърдата няма да ме убие“, сподели Еванджелиста пред WSJ Magazine.

Само няколко години по-късно обаче болестта се появява отново, като модната икона си спомня, че през юли 2022 г. е усетила бучка в гърдите си.

Онкологът не изглеждал притеснен, но тя все пак решила да се подложи на ядрено-магнитен резонанс. Биопсията за съжаление потвърдила, че въпреки отстраненините млечни жлези, тя има злокачествен тумор в гръдния мускул.

Линда Еванджелиста отново се подлага на химиотерапия и радиация. Засега  прогнозата за лечението е добра, но тя все още има опасения, че ракът ще се върне. „Знам, че съм с единия крак в гроба, но съм напълно в режим на празнуване“, философски разсъждава култовата манекенка от 90-те.

Въпреки трудните няколко години, тя запази битката си с рака в тайна и отбеляза, че „само шепа хора знаят“ за здравословните й проблеми. Сред тях е и Салма Хайек, която е омъжена за бившия ѝ съпруг Франсоа-Анри Пино. Богаташът заряза бременната тогава Линда и хукна след екзотичната мексиканка.

„Обичам Салма! Тя е истинска жена. Точно като мен, тя е семейно ориентирана и е много позитивна. Тя е благословия за нас. Салма беше много щедра и мила към мен, докато преминавах през химиотерапията“, спомня си Еванджелиста.

Това не е първият път, в който Еванджелиста говори за здравето си. През 2021 г. тя заяви в Инстаграм, че е била „брутално обезобразена“ от козметична процедура, след като се е подложила на седем сеанса между 2015-2016 г. Тя съди козметичната компания за 50 млн. долара, като в крайна сметка стигна до извънсъдебно споразумение. Сумата, с която я обезщетяват, не се уточнява. „Заради всичките ми здравословни проблеми съм щастлива, че съм жива. Всеки ден живот е подарък“, споделя още тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html