неделя, 5 май 2024 г.

Млада жена е убита от мъжа си в Омуртаг

Снимка: БГНЕС

21-годишна жена е била убита от мъжа, с когото е живяла на семейни начала в Омуртаг. Престъплението е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна, предаде БНТ.

Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла под наказателна отговорност и е задържала 28-годишния мъж. Деянието е било извършено на 29 август.

Двамата пребивавали извън границите на Република България, като от около десет дни се настанили в жилище на роднини в Омуртаг. В ранния следобед във вторник възникнал конфликт между двамата. Мъжът нанесъл жесток побой над младата жена. В резултат на това тя починала.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Миналата седмица Районният съд в Търговище остави в ареста двама мъже от търговищки села, упражнили домашно насилие над свои близки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html