събота, 4 май 2024 г.

Калин Стоянов: Ще работим трудно с главния секретар на МВР

Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Калин Стоянов, след редовното заседание на правителството коментира отказа на президента да освободи от длъжност главния секретар на МВР Петър Тодоров: „Ще продължим да работим трудно с главния секретар на МВР“, цитира агенцич „Фокус“.

На въпрос от журналисти дали законът ще бъде променен, така че освобождаването от длъжност да не зависи от президентския указ Стоянов заяви, че не е в неговите правомощия да пренаписва законодателството.

Миналата седмица Президентството излезе с официална позиция, след като правителството депозира мотивите, с които иска отстраняването на Тодоров. От „Дондуков” 2 обясниха, че мотивите към предложението са „изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в МВР”.

Самият главен секретар коментира позицията на държавния глава, като поясни, че е съгласен с нея, защото това било истината. „Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и за първото полугодие на 2023 г. показват много ясно дали МВР се справя добре. Там, видно от изнесения доклад, престъпността за изтеклото полугодие е намаляла с 4,1%, а разкриваемостта се е увеличила с 5%”, каза тогава Тодоров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html