неделя, 5 май 2024 г.

Тръмп: Байдън е психически по-зле, отколкото физически

Снимка:ЕПА

Доналд Тръмп обяви, че „с удоволствие“ ще се кандидатира срещу настоящия президент Джо Байдън на изборите през 2024 г., но постави под съмнение дали съперникът му ще може да участва в кампанията. Тръмп изрази съмнения, че президентът на САЩ Байдън ще бъде физически годен да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., след като пропусна първия републикански дебат в кампанията, съобщава Sky News.

Тръмп каза това по време на 46-минутно интервю, публикувано в платформата X (Twitter), същата вечер осем негови съпартийци са се изправили в първия телевизионен дебат от предизборната кампания през 2024 г. в Милуоки, Уисконсин.

Тръмп е заявил, че няма смисъл да участва в дебата, който беше излъчен във Fox News, тъй като според проучванията на общественото мнение той е „толкова напред в надпреварата“ за кандидат за президент на Републиканската партия, че няма нужда да участва.

В по-голямата част от интервюто той критикува Байдън, когото определи като „най-лошия президент в историята на страната“.

Тръмп също твърди, че Байдън  „не може да свърже две изречения, не може да говори, не може да ходи…“.

Той добави, че смята, че потенциалният му съперник „няма да стигне до стартовата позиция, но че тези хора правят чудеса“.

Тръмп, когото Байдън победи на президентските избори през 2020 г., каза, че настоящият президент на САЩ е психически по-зле, отколкото физически, и че физически не е точно триатлонист”.

„Просто го чакаш да рухне, а той почти винаги го прави“, подчерта Тръмп.

Тръмп каза, че все още би се радвал да се кандидатира срещу настоящия обитател на Белия дом, когото нарече „корумпирания Джо Байдън“, подобно на прякора, който използва за Хилари Клинтън по време на предизборната кампания през 2016 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html