понеделник, 13 май 2024 г.

Вицепремиерът Мария Габриел: Правителството работи и това явно не се харесва на всеки

Сигурността е общо предизвикателство и грижа и с Обединеното кралство. В тази връзка оценявам положително това, че компетентните служби и власти в България са били в течение на разследването още от самото начало. Така вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира предНова телевизия случая с тримата българи, задържани във Великобритания за предполагаем шпионаж в полза на Руската федерация.

В отговор на въпрос за това, че двама от задържаните ни сънародници са били членове на секционна избирателна комисия, Габриел призова да се запази спокойствие, за да може разследването да даде резултат и чак тогава да се правят изводи.

По темата с Алексей Петров вицепремиерът отрече убитият бизнесмен, преподавател и  бивша барета да е имал някакво влияние върху създаването на кабинета. Габриел определи подобни твърдения като инсинуации.

„Това са внушения, които явно целят да има в публичното пространство тема, която не позволява да се води дебат по съществените проблеми“, смята тя.

Пред очите на цялото българско общество се случиха преговорите. Мисля, че друго правителство не е съставяно по по-прозрачен и по-открит начин, заяви още Габриел. По думите ѝ правителството работи и това „явно е нещо, което не се харесва на всеки“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html