вторник, 7 май 2024 г.

Президентът Радев пита: С кого да свикам КСНС, с хората от записите и с техните ортаци ли?

Президентът Румен Радев отговори пред журналисти на въпрос дали ще свика Консултативен съвет за национална сигурност след убийствата малко след официалното си слово по време на честванията на връх Шипка.

Той попита с кого да го свика и сам отговори. „С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е интерес на обществената сигурност“, каза Радев.

По думите му кабинетът използва все един свой собствен провал, като повод за заграбване на още власт и според мен това е настъпление срещи демократичния баланс.

„Явно Конституцията пречи на управляващите“, каза още държавният глава.

Президентът Румен Радев говори пред събралите се за церемонията, с която се отбелязват 146 години от Шипченската епопея. Хиляди българи се изкачиха на историческия връх за националното честване.

Радев призова 3 март да бъде запазен като национален празник на България. В словото си пред Паметника на свободата на Шипка държавният глава обяви:

„3 март е червената линия на нашето търпение. Днес казваме “не” на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност. Народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната ни памет – изтрита, а българската държавност – разградена“.

В речта си държавният глава коментира промените в Конституцията, предложени от управляващата коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ ,ГЕРБ и ДПС. Един от текстовете в проекта предвижда 24 май да бъде националният празник на страната.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html