сряда, 22 май 2024 г.

Мак Маринов лежи в ареста

Мак Маринов

Актьорът Мак Маринов, познат с ролите си в Малък градски театър „Зад канала“, ще се превъплъти в ролята на главния готвач Милен в предстоящия сериал „Алея на славата“, който ще се излъчи по Нова телевизия. На екран 31-годишният ерген ще си партнира с Радина Боршош, Деян Донков, Ирини Жамбонас и още други. Малцина знаят, че иначе уравновесеният мъж има буен нрав и крие тъмно минало.

Снима се във втората част на сръбския сериал „Южен вятър“

Преди година младият актьор е хванат да кара автомобила си с превишена скорост и алкохол в кръвта. Заради това му отнемат шофьорската книжка за година и дори лежи в ареста, пише “Галерия”. Тази житейска случка променя коренно възприятието на Мак и той не само че спира да пие, но променя себе си до крайност. „Понеже никога не ме бяха задържали до този момент, разбрах колко гениално е измислена институцията „арест“. Тъй като, когато те затворят в тази килия нищо не можеш да правиш, не можеш дори да мислиш, тогава разбираш, че това да ти вземат свободата е много по-болезнено от това да ти вземат любовта или каквото и да било. Всичко се свежда до това, че за да можеш да бъдеш свободен, всъщност трябва да се съобразяваш с някакви правила“, сподели преди време актьорът.

Буйният Мак – това е прозвището на Маринов като малък, не само заради буйния растеж на цветето мак. Той не е кръстен на него, няма и особена история покрай избора му от страна на майка му и баща му. Но пък се допълва с историята на мака в различните древни легенди, които го описват и като цвете на ангелите, и като цвете на Хадес, на царството на Морфей, на нощта. „ Харесва ми мракът, признавам. В някакви особени мои тийнейджърски моменти съм си мислил, че заради това, че така се казвам, съм способен да се опиянявам от разни неща. Това е принцип на моята природа. Може би има нещо общо, ако вярваме в невидимите връзки. Що се отнася до сънищата ми, спомням си, че два пъти съм сънувал пророчески. Единият от тях беше свързан с баба ми, когато се събудих, тя беше починала, а сънят беше с такава символика. Вторият бе свързан с друго семейство – една жена сънувах и на следващия ден тя напусна този свят“, споделя още екранният Милен.

Израснал е в полите на Витоша – кв. „Княжево“, там, където местните се обиждат на софиянци, защото от деца се наричат княжевци. Мак учи в Националната гимназия за древни езици и култура, но се мести в столичното училище „Пейо Яворов“, което завършва през 2009 г. Хоби му е да свири на китара и хармоника. Решението да завърши актьорско майсторство при проф. Ивайло Христов, който е един от менторите му, няма общо с неговото семейство. Майка му е актрисата Жорета Николова, възпитаничката на проф. Гриша Островски и носителка на наградата „Аскеер“, а баща му е преводач и директор в киното –Валентин Маринов-Пело, който си отиде през 2020 година.

По пътя в търсенето на себе си, бъдещият професионален актьор признава: „Бях много затънал, защото се занимавах с философия в Софийския университет. Тогава този мрак, за който говорим, бе в страхотна степен завзел моето пространство. Интуитивно усещах, че няма да свършат добре нещата. Тогава приятелка на майка ми ме попита: „Защо не вземеш да станеш актьор, имаш такива заложби“. Видя ми се добро предложение. Оттам нататък всичко се разви светкавично – това е едно от най-смислените неща в живота ми, защото не става дума за мисии и предназначения за човешкия род. Просто намерих това занимание, което на мен ми задоволява голяма част от нуждите“.

Става актьор не заради майка си

Заложбите, които приятелката на майка му забелязала, били в имитацията на познати, приятели и във вродената му експресивност. Споделя, че е чел много художествена литература, философия и поезия, но рядко посяга към драматургия. Всеки образ е интересен за Мак Маринов, но по-лесно и близко за него е да пресъздава повече отрицателни персонажи. Не счита, че е „страшна гад“, но там му е по-познато. Той се снима и във втората част на хитовия сръбски сериал „Южен вятър“. Засега сърцето му е свободно, а той изцяло се е отдал на киното и театъра.

Тепърва предстои и да видим какви свои нови качества ще разкрие талантът с главната си роля в новия български сериал, който се очаква да излезе на екран тази есен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html