понеделник, 6 май 2024 г.

„Левски“ с нулево равенство в Израел срещу „Апоел“

Снимка: ПФК „ЛЕВСКИ“

„Левски“ с нулево равенство в Израел срещу „Апоел“ (Бер Шева) в първи мач от третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите, съобщи БНР. Срещата се игра късно вчера на „Тото Търнър Стейдиъм“ в Бер Шева.

Още в третата минута домакините отправиха първия точен удар в срещата, играна при изключително тежки климатични условия. Мигел Витор засече центриране от ъглов удар на Рой Гордона, но вратарят Пламен Андреев направи лесно спасяване.

„Сините“ опитаха да отговорят на натиска за „Апоел“ с по-дълго владеене на топката. В 27-ата минута Вендерсон Цунами се възползва от изчистена топка и стреля от далечно разстояние, но топката мина далеч от вратата на израелците.

„Левски“ имаше възможност да излезе напред в резултата след точно половин час игра, когато Уелтон отне кълбото, след което изведе Рикардиньо и той напредна, след което би от добра позиция в наказателното поле, но шутът му беше блокиран.

Марин Петков получи неприятна контузия и се опита да продължи, но в 35-ата минута трябваше да бъде заменен принудително от Патрик-Габриел Галчев.

Рикардиньо се възползва от грешка на Шай Елиас пет минути преди почивката и отне топката, след което изведе Уелтон в наказателното поле. Крилото на „Левски“ шутира още с първото докосване, но не беше точен.

Уелтон напредна по левия фланг три минути след това и пусна за Асен Митков, чийто удар беше блокиран. Последва добавка от страна на резервата Галчев, но топката премина над напречната греда на вратата.

Българският отбор продължи да бъде по-активен след почивката. Роналдо изведе Асен Митков по крилото, а халфът центрира за бразилеца, чийто удар беше париран от Офир Марсиано.

Шай Елиас беше изведен в 66-ата минута, но футболистът на домакините стреля неточно от малък ъгъл.

Рикардиньо се опита да изненада Марсиано в 79-ата минута с удар от средна дистанция, но топката не намери целта.

В 83-ата минута българският национал Йоан Стоянов, който влезе като резерва за „Апоел“ през втората част, би към вратата на „Левски“, но не можа да изненада Пламен Андреев.

В допълнителното време на двубоя опитният Ивелин Попов стреля от далече, топката рикошира в защитник на домакините, удари се в гредата и излезе в ъглов удар, а „Левски“ може да съжалява за пропуснатите възможности да отбележи гол в първия двубой.

Срещата-реванш между двата отбора е през следващата седмица в София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html