вторник, 14 май 2024 г.

„Левски“ довечера играе в Израел първия си мач срещу „Апоел“

Вчера „сините“ проведоха официалната си тренировка.
Снимка: ПФК „ЛЕВСКИ“

Отборът „Левски“ довечера играе в Израел първия си мач срещу „Апоел“ (Беер Шева), съобщи БНР. Срещата е от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Началото й е от 20:30 часа българско време. Победителят от този двубой ще срещне „Айнтрахт“ (Франкфурт) в плейофния кръг. за груповата фаза на Лигата на конференциите.

„Сините“ започнаха ударно европейската си одисея тази година. Тимът се справи със северномакедонския „Шкупи“ в предишния кръг след две чисти победи.

„За Апоел знаем изключително много. Играят с много трансформации, които даже трудно се проследяват. Относно скандала, който са имали в съблекалнята, нямаме конкретна информация. Очаквам равностоен мач. Треньор съм на „Левски“ и вярвам в моите футболисти. Очаквам положителен резултат“, каза снощи старши треньорът Николай Костов на пресконференцията.

„Апоел“ е един от силните тимове в Израел. Но за последно е бил шампион през 2018 г, а миналите два сезона се задоволи със сребърните медали. В предишния кръг от пресявките на Лига на Конференциите израелците елиминираха литовския „Паневежис“, след като го победиха с 1:0 у дома и 1:1 като гост в реванша. В тима играе българинът Йоан Стоянов, който е в Израел от дете и няма нищо общо с българския футбол като израстване и формиране.

Преди тези два мача „Апоел“ допусна тежка загуба с 1:6 от шампиона „Макаби“ (Тел Авив) за местната Тото Къп.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html