вторник, 21 май 2024 г.

Тръмп: Това, което Министерството на несправедливостта прави с мен, е същото, което правят страните от третия свят по света

Снимка:ЕПА

 Доналд Тръмп заяви, че това, което Министерството на правосъдието прави с него, е същото като това, което правят „страните от третия свят“, имайки предвид съдебното производство, образувано срещу него. „Това, което „Министерството на несправедливостта“ прави с мен, е същото, което правят страните от третия свят по света“, написа Тръмп в социалната си мрежа „Truth Social“.

Той добави, че американските власти „няма да го направят“

„Ще направим Америка отново велика (MAGA)“, каза Тръмп. Миналата седмица специалният прокурор Джак Смит повдигна обвинителен акт по четири точки срещу Тръмп, който обвинява бившия президент в измама на Съединените щати, заговор за възпрепятстване на официално производство (прехвърляне на власт), възпрепятстване и опит за възпрепятстване на официално производство и нарушение на права, гарантирани от законите и Конституцията на САЩ.

През юни Тръмп беше обвинен като част от разследване на секретни документи, които бившият президент изнесе от Белия дом, а преди това, през март, голямото жури в Манхатън обвини Тръмп в бизнес измами. Той също така е изправен пред възможно четвърто обвинение в Джорджия, където прокурорите разследват опитите му да отмени изборните резултати в щата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html