неделя, 19 май 2024 г.

Прокурор Димитрова: Пострадалото момиче потвърди, че е заплашвано

Снимка: БНТ

По време на разпита, обезобразеното момиче от Стара Загора е споделило на бившия си приятел за отправяно насилие и заплахи от страна на обвиняемия Георги Николаев. Това стана ясно от думите на районния прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, цитира БНТ.

Тя обясни, че за изясняване на случая са разпитани хора от по-широкия приятелски кръг на момичето. Тези показания са послужили на разследващите да призоват и самата пострадала на разпит, в който тя също е потвърдила за заплахите.

Първият разпит на момичето е проведен още докато е на лечение в болницата.

„Тя е била в посттравматично състояние. Затова впоследствие успяхме да извършим по-информативен разпит и тя да започне да връща в известна степен спомени отпреди насилието“.

Разследването разполага със заплахите, изпратени по чат и се прави техническа експертиза, за да се докаже подателят. Назначена е петорна съдебно-медицинска експертиза с експерти в областта на неврохирургията и пластичната хирургия.

Възможно е и да се достигне до хипотезата за опит за убийство, на на този етап е твърде рано да се говори за това, поясни прокурор Димитрова.

„Сложно е да се квалифицира такова деяние, при което насилието е причинило множество травматични увреждания. Част от тях са категорично леки, но част от тях се надяваме експертизата да изясни касае ли е за множество седни телесни повреди и като цяло каква е телесната повреда. С оглед резултата от експертизата и допълнителните разпити на пострадалата, евентуално ще докажем дали деянието е извършено по особен мъчителен начин и с особена жестокост“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html