вторник, 7 май 2024 г.

Насилникът с макетния нож вече е осъждан за нанасяне на телесна повреда, арестанти му се точат

След вълна от обществено недоволство тази сутрин в Стара Загора повторно беше задържан 26-годишният мъж, сочен като нападател на 18-годишно момиче, обезобразено с макетен нож. Майката на обезобразеното момиче поиска по-строги наказания за извършителите на такива арогантни нападения.

Днес 26-годишният напомпан с химия „мъжага“ е арестуван повторно – първоначално за 24 часа, а с прокурорска мярка вече е за 72 часа. От обвинението уточняват, че той е задържан във връзка със закана за убийство и заплаха чрез текстови съобщения в социалните мрежи спрямо потърпевшето момиче.

За първи път той е задържан на 26 юни като заподозрян, че е нарязал многократно тялото на момичето с макетен нож, обръснал е главата ѝ и е счупил носа ѝ. По-късно е пуснат на свобода, след като експертизата е окачествила деянието като „лека телесна повреда“. Гневни граждани питат за джиесема на съдийката, пуснала агресивния комплексар. Къде е ВСС, докога ще има магистратски врътки за да излизат престъпниците на свобода, питат хората в мрежата. Захлебила ли е тази съдийка, има ли деца, проверете имотите й – това са само малка част от призивите в нета.

Ивелина, майка на пострадалото 18-годишно момиче, поиска по-строги наказания за случаи като този и законодателни промени: „Честно да ви кажа, все още няма отключване на разговор от нейна страна, но видно се чувства притеснена, все още не е спокойна. Работят психолози с нея. Надяваме се това да даде резултат, но към момента все още няма такъв“.

Тя дори допуска, че случаят е опит за убийство: „Допускам като възможна хипотеза, че това би могло да бъде дори опит за убийство. Само допускам“.

Междувременно стана ясно, че задържаният вече е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Предстои Районната прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. От прокуратурата също се зарекоха да не останат глухи за потресаващия случай на садизъм от изрода. Лично и.д. главен прокурор Борислав Сарафов Сарафов обяви, че колегите му са гневни и възмутени от насилието. Садистът Георги Николаев имал дори дъщеричка, което явно не му пречи да малтретира млади жени. В цялата страна се организират протести с искане за справедлива и сурова присъда за татуирания „смелчага“. По информация на Антени-инфо в ареста го очакват гневни бащи на дъщери, които са му подготвили специален „инструктаж“. Ще го направим „булка“ и ще си играем на „бау-бау“, заричат се арестанти.

Заради обществения интерес и гневната реакция на властите подлецът не го очаква нищо добро, коментират и юристи. Ефективната присъда му е в кърпа вързана.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html