неделя, 5 май 2024 г.

Наемател си купи общински апартамент в Румъния за 289 лв.

Жилището се намира в самия център на известния град Брашов.
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Наемател си купи общински апартамент в Румъния само за 723 леи (289 лв.). Евтиното двустайно жилище с кухня и баня, разположено в центъра на румънския град Брашов., съобщава БТА.

Сделкат е сключена с фирмата RIAL SA, която управлява жилищния фонд на общината. Информацията беше публикувана от местния съветник от Национално-либералната партия Чиприян Кирикеш. Той заяви, че това е „престъпно деяние“ и поиска от кмета незабавно да уволни ръководството на компанията. В отговор градоначалникът Аллен Колибан каза, че вината е на търговския и правен отдел на компанията, който е трябвало да оспори решението на съда. Той съобщи, че тече вътрешно разследване точно за определяне на тези аспекти.

Бившият наемател е купил въпросния имот въз основа на съдебно решение от февруари след многобройни молби, подавани от 1996 г. насам. Съдът нареди на RIAL да продаде имота въз основа на ценова скала, установена от закона, и освен това осъди общината да заплати съдебните разноски , в размер на 5000 леи (2000 лв.), става ясно още от информацията на „Аджепрес“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html