събота, 18 май 2024 г.

Корнелия Нинова: Бюджетът няма да реши нито един проблем

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Това е бюджет, който няма да реши нито един проблем. Той урежда лобистки интереси. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БТВ.

Вчера на комисия ГЕРБ отхвърлят бюджета на комисия, а днес ГЕРБ гласуват обратно, след намеса на Борисов, отбеляза тя.

Свръхпечалбите на енергийните дружества да отидат във Фонда за енергийна сигурност е европейска политика. Тази политика на Асен Василев е последователна и правилна. ГЕРБ, обаче не са съгласни, коментира лидерът на БСП.

Тя коментира, че от БСП са гласували против предложението заплатите във фирми с над 100 служители да превеждат заплатите само по банков път. По думите ѝ решението заплатите на работещите да се изплащат по банков път означават повече такси за банките. Според нея това решение е неразумно. То удряло директно върху най-бедните. „Въпреки това БСП настоя да сумата, която се превежда да е освободена от всякакви такси. Асен Василев стана и от трибуната обяви – Да, съгласен съм, отиваме да пишем текст. Надявам се като се върна в зала този текст да е внесен, защото това е в полза на хората”, подчерта Корнелия Нинова.

Антисоциален, лобистки, несигурен, рисков и несигурен за изпълнение – така определи Нинова бюджета. Тя прогнозира, че той няма да бъде изпълнен. „Няма да влязат парите от плана за възстановяване и устойчивост. Това означава по-голям дефицит. Антисоциален е, защото отхвърлиха всичко. Доходите са замразени, цените растат. Това е антисоциален бюджет“, каза тя.

„Ние искаме да водим сериозен разговор за съдебна реформа. Това, което предлагат колегите е несериозно. Част от промените изискват свикването на Велико народно събрание”, каза още лидерът на социалистите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html