петък, 10 май 2024 г.

Николай Денков: Най-важната точка на правителственото заседание е управленската програма

Акад. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Най-важната точка на днешното заседание на Министерския съвет е приемането на управленската програма на правителството, заяви министър-председателят Николай Денков в началото на редовното заседание на кабинета, предаде БТА.

„Обръщам внимание, че това става предсрочно. Законовият срок е три месеца от съставяне на правителството. Тази програма е съгласувана внимателно с политическите сили, които подкрепят това правителство в Народното събрание. Очакваме тази подкрепа да продължи и през следващите месеци“, посочи Денков.

Той очаква законодателната и управленската програми да бъдат изпълнени съгласувано с Народното събрание. „Това е свързано с подобряване на живота на хората и подобряване на условията за бизнес в България“, каза още Денков.

Като пример премиерът посочи заложените срокове в управленската програма за това как да бъде изградена Националната детска болница. „До февруари 2024 г. ще бъде изготвена техническата спецификация за възлагане на обществената поръчка, а до март 2024 г. сме поели ангажимент да се обяви обществената поръчка за построяването на детската болница“, уточни той.

По думите на Денков подобен график е заложен и за работата по изграждането на спешната медицинска помощ по въздух. Според него подходът за това, заварен от редовното правителство, е бил погрешен и е било наложително да бъде коригиран.

„По подобен начин, във всеки един от секторите, са заложени мерки, които съответстват на нашите приоритети и също така са свързани с подобряването на условията на живот на хората и на бизнеса в България“, каза още премиерът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html