събота, 18 май 2024 г.

Финансовата комисия в НС гледа на второ четене Бюджета за 2023 г.

Снимка: БГНЕС

Водещата параламентарна комисия днес ще разглежда на второ четене държавния бюджет за тази годината, съобщи БНР. Направени са множество предложения за ръст на заплатите в различни сектори. До края на седмицата текстовете трябва да бъдат гласувани окончателно и в пленарната зала.

15% ръст на заплатите в НОИ, 10% – в МВР, по-високи възнаграждения в БАН и още много допълнителни разходи за образование, здравеопазване и култура. От ГЕРБ-СДС има множество предложения. Именно депутати от ГЕРБ-СДС предлагат по-високите възнаграждения в изброените структури. Аналогични предложения за НОИ има от ДПС, а за МВР – от “Възраждане”. От ГЕРБ-СДС предлагат и допълнителни 3 500 000 лева за възнаграждения в Националното радио.

Множество предложения са направени от “Възраждане”. Прави впечатление, че от групата, известна с откритите си симпатии си към Кремъл, настояват допълнителните средства за част от техните искания да бъдат взети от парите за отбрана и модернизация на българската армия.

Наблюдатели в парламента се опасяват, че отново може депутатите да го ударят на предизборно наддаване за разходите, както това стана през миналата година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html