четвъртък, 16 май 2024 г.

16 волейболистки получиха повиквателни за националния отбор за Европейското първенство

Женският национален отбор по волейбол на България започна подготовката си за Европейското първенство. Представителният ни тим стартира своя лагер в София, като селекционерът Лоренцо Мичели повика на 16 волейболистки, съобщиха от федерацията.

В първия ден се явиха 14 състезателки, като на по-късен етап ще се включат посрещачката Александра Миланова и централният блокировач Мира Тодорова. В групата е и капитанът Мирослава Паскова, която се възстановява от счупването на крака, получено в първия мач от тазгодишното издание на VNL срещу Хърватия. Именно срещу „шахматистите“ е първият мач на България на предстоящото Европейско първенство. Двубоят ще бъде на 16 август в Монца (Италия). Освен хърватките, в нашата група са още отборите на Италия, Швейцария, Румъния и Босна и Херцеговина.

Преди началото на ЕвроВолей 2023 българските националки ще изиграят серия от приятелски срещи. Още в края на този месец отборът на Белгия ще гостува в София за три проверки. Те ще се проведат в периода 27-29 юли. След това селекцията на Лоренцо Мичели ще пътува за Гърция за две проверки с южните ни съседи. Мачовете с Гърция са предвидени за 4 и 5 август.

Серията от приятелски срещи завършва с три мача срещу Чехия на 8, 9 и 10 август в зала „Христо Ботев“ в столицата. Тези срещи ще бъдат открити за феновете.

На 14 август представителният ни тим заминава за Европейското в Италия. Домакини на тазгодишния шампионат са четири държани – Италия, Белгия, Естония и Германия.

Съставът на България за ЕвроВолей 2023 за жени: 

Разпределител: Петя Баракова, Полина Нейкова, Мариела Шахпазова
Посрещач: Ивета Станчулова, Александра Миланова, Мирослава Паскова, Елена Бечева, Вангелия Рачковска, Мария Йорданова
Диагонал:Радостина Маринова, Мерелин Николова
Либеро: Мила Пашкулева, Галина Карабашева
Централен блокировач: Мира Тодорова, Мария Кривошийска, Борислава Съйкова

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html