петък, 3 май 2024 г.

Тодор Тагарев се срещна с посланика на Хърватия Ясна Огняновац

Снимка: Министерство на отбраната

Тодор Тагарев се срещна с извънредният и пълномощен посланик на Република Хърватия у нас Н. Пр. Ясна Огняновац.

По време на разговорите двамата подчертаха отличното ниво на сътрудничество в областта на отбраната и коментираха перспективите за неговото надграждане. Обсъдени бяха въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона, Европейския съюз и НАТО, както и взетите решения от Срещата на върха във Вилнюс. Дискусиите засегнаха и предизвикателствата, пред които сме изправени вследствие на войната в Украйна, като беше подчертана важността на единството и сътрудничеството между страните-членки на Алианса в този ключов момент.

Сред основните обсъждани теми бяха продължаването и развитието на стратегическия диалог, съвместните учения и тренировки на въоръжените сили на България и Хърватия и възможностите за взаимодействие и обмен на обучаеми и преподаватели от висшите военни учебни заведения на двете страни. Министър Тагарев и Н. Пр. Огняновац обсъдиха и възможностите за отбранително-индустриално сътрудничество.

На срещата присъстваха съветникът на министъра на отбраната Радостин Илиев и началникът на отдел „Двустранно и регионално сътрудничество“ Даниела Григорова, съобщиха от пресцентъра на МО.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html