понеделник, 29 април 2024 г.

Полска фирма ще ремонтира шест двигателя за нашите МиГ-29

Снимка: WIKIPEDIA.ORG

Полската фирма Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A. е за изпълнител на обществената поръчка за ремонт на шест двигателя за българските изтребители МиГ-29, след като класираният на първо място участник държавната компания „Терем холдинг“ ЕАД обяви отказа си да подпише договор, съобщава БТА, като се позовава на Регистъра за обществени поръчки. Миналия месец стана ясно, че „Терем“ е спечелил обществената поръчка.

Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A. предлага обща цена от 9 552 000,00 евро (18 682 088,16 лева) без мито и ДДС за извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест броя двигатели.

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29 през април. Предметът й включва извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест двигателя за МиГ-29 за възстановяване на техния междуремонтен ресурс и междуремонтен срок на служба. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности на всеки един двигател не трябва да бъде по-голям от девет месеца.

Ведомството прекрати процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставка на шест ремонтирани двигателя за МиГ-29 по-рано тази седмица.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html