неделя, 19 май 2024 г.

Русия ще изложи унищожена техника на НАТО до западните посолства

В хода на военните действия руското военно министерство публикува ежедневно информация за унищожена западна военна техника. Сега Русия планира да покаже оборудване на НАТО, което е унищожила в Украйна, пред посолствата на западните страни, които са я доставили.  Това е заявил председателят на руската Дума Вячеслав Володин.

„Особено интересно е предложението да се монтира изгоряло оборудване до посолствата на онези страни, които го изпращат в Украйна“, е заявил Володин, който е издал  заповеди за организирането на такава експозиция.

Руски официални лица многократно са критикували западните страни за доставката на оръжия на Украйна, като твърдят, че рискуват да удължат конфликта и да предизвикат по-нататъшна ескалация.
Украйна поиска оръжията, за да се защити и да си върне украинската територия, окупирана от руските сили след пълномащабното нахлуване на Москва през февруари 2022 г.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с лидери от 31-членния алианс НАТО тази седмица в опит да осигури дългосрочни ангажименти за сигурност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html