събота, 18 май 2024 г.

КНСБ започва протестни акции за справедливи доходи на работещите в обществения сектор

Снимка: БГНЕС

От днес КНСБ започва поредица от протестни акции под надслов: „За справедливи доходи в бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите“. В 8:30 ч. пред служебния вход на Народното събрание ще се съберат работещи в Изпълнителна агенция „Борба с градушките“,  Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Изпълнителна агенция по горите, както и служители в „Напоителни системи“ и  Селскостопанска академия, информираха от синдиката.

Служителите настояват за увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд. Протестните акции се случват на фона на обсъждането на държавния бюджет за 2023 г. Според проектоектопрограмата на Народното събрание се очаква депутатите да обсъдят тази седмица на първо четене законопроекта за държавния бюджет. На извънредно заседание вчера бяха приети бюджетите на държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса.

Във вторник от Националната федерация (НФ) „Земеделие и горско стопанство“ към КТ „Подкрепа“ разположиха импровизирана „Приемна за народни представители“ до парламента. По този начин те приканват депутатите да чуят исканията им и да отговорят на важни въпроси, свързани с работата на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html