вторник, 7 май 2024 г.

119 пожара потушени за последното денонощие

Вече е изгасен пожарът в завода за храни за животни в Ловеч, отчитат от ГДПБЗН.
Снимка: БНР

Общо 119 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР, на сайта си. Пожарникарите са реагирали на 164 сигнала за произшествия. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

В следствие на 28 от пожарите за денонощието има материални щети, 10 от тях са в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 91 пожара, като 50 от тях са били в сухи треви и храсти, а 35 – в отпадъци. Извършени са 39 спасителни операции, като шест от тях при катастрофи.

В 18:25 ч. вчера в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч е получен сигнал за пожар в склад за кучешки храни в северната промишлена зона на града. В ликвидирането на пожара са участвали пет пожарни автомобила. Огънят е локализиран, доизгасяват се отделни огнища и се извършва разчистване.

През цялата нощ огнеборци са гасили пламъците в склада за готова продукция, поясни директорът на РДПБЗН в Ловеч комисар Петър Петров в ефира на БНР. „Няма вече огнища…доизгасяваме, пожарът е почти ликвидиран. Ще останем дежурни тук, колкото е необходимо, за да можем спокойно да започне разчистването на остатъците от изгорелите материали и конструкцията на склада. Запазена е част от сградата…тази част, в която е била продукцията е унищожена – готова продукция и суровини. Няма пострадали огнеборци, нито от персонала, които ни помагаха през нощта“, уточни Петров. Днес започват огледи на мястото на изгорелия склад, за да се установят причините за пожара. Води се и разследване за инцидента. Тепърва ще се изчисляват и щетите.

В село Хаджийско, Кърджалийско, вчера е имало пожар в детска градина „Мечо Пух“, загасен е от пожарникари от Пазарджик.

Пожари в сухи треви и стърнища е имало в землището на град Стамболийски, област Пловдив, и на село Друмево, община Шумен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html