вторник, 14 май 2024 г.

Сара Поли вдъхва нов живот на „Бамби“

Грабва „Оскар“ за най-добър сценарий за „Жените говорят“

Известната канадска режисьорка Сара Поли – носителката на „Оскар“ за най-добър сценарий за „Жените говорят“, се е ангажирала да напише и режисира игралната адаптация на легендарната анимация „Бамби“. Проектът ще бъде с елементи на мюзикъл.

В реализацията участие ще вземе шесткратната носителка на „Грами“ кънтри звездата Кейси Мъсгрейвс. Най-новата версия на сценария е дело на Мика Фитцърман-Блу и Ноа Харпстър. Рисуваният филм за малкото еленче, което губи майка си и трябва да открие как да се справя с живота, заедно с приятелите си зайче, скункс и всякакви доброжелателни горски обитатели, е режисиран от Дейвид Хенд и продуциран от Уолт Дисни преди осем десетилетия по едноименния роман на Феликс Залтен, издаден през 1923 година. Анимацията получава своето място в Националния филмов регистър на Библиотеката на конгреса на САЩ заради своята културна, историческа и естетическа значимост през декември 2011 година.

По бъдещата версия вече се работи. Ако преговорите са ползотворни, Сара Поли ще бъде последната от дългата поредица големи режисьори, които са създали „live-action“ римейкове за „Дисни“. Други известни са Джон Фавро за „Железният човек“, Гай Ричи с „Шерлок Холмс“, един от създателите на „Завръщане в бъдещето“ – Робърт Земекис и Тим Бъртън зад „Едуард Ножиците“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html