петък, 3 май 2024 г.

Украйна и Англия са последните полуфиналисти на Европейското младежко първенство

Младежкият отбор на Украйна.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна и Англия са първи полуфиналисти на Европейското младежко първенство за младежи до 21 години, което се провежда в Румъния и Грузия, съобщи БНР.

Англия се класира за полуфиналите след победа над Португалия с 1:0. На стадиона в Кутаиси, Грузия, „трите лъва“ спечелиха с гол на нападателя Антъни Гордън в 34-а минута след пас на Морган Гибс-Уайт. На албионците британците ще играят срещу Израел.

Украйна стана последният полуфиналист на шампионата. В Клуж, Румъния, украинците победиха Франция с 3:1 в последния четвъртфинал. „Петлите“ поведоха в резултата в 19-ата минута с гол на Райън Шерки, но допуснаха пълен обрат.

Много добър мач изигра Михайло Мудрик. Футболистът на „Челси“ спечели дузпа след около половин час игра, която бе реализира от Георгий Судаков. В края на първата част Мудрик асистира на Судаков за втория му гол в двубоя.

В 81-ата минута французите си помислиха, че са изравнили резултата, след като Ели Уахи вкара топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради засада. Четири минути преди края на двубоя Артьом Бондаренко оформи крайното 3:1 за Украйна. В битка за място на финала украинците ще срещнат Испания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html