неделя, 28 април 2024 г.

Спряха 275 нелегални мигранти на границата с Турция

Снимка: БГНЕС

Тази сутрин са задържани десет мароканци и двама българи в района на Средец при мащабна специализирана полицейска операция за превенция на нелегалната миграция по българо-турската граница. Предотвратени са 13 опита за преминаване на държавната граница на 275 мигранти.

В специализираната операция участват служители на жандармерията, национална полиция и военнослужещи. Трафикът на мигранти и опитите за преминаване през българо-турската граница е по-голям в сравнение с миналата година, коментират от Гранична полиция.

Специализираната операция ще продължи до отпадане на необходимостта.

„В операцията участват около 700 човека. Разположени са в районите на ГПУ Малко Търново, Средец и Елхово. КПП-тата са около 25, останалите екипи, които работят по държавната граница са над 70. Прийомите за превоз на нелегалните мигранти се извършва с абсолютно всички видове превозни средства, за които се сещате включително и линейки, както знаете, автомобили тип баничарки, товарни автомобили, бусове и разбира се много от лек тип, в частност комби“, съобщи комисар Ивайло Тончев, началник на Граничното полицейско управление в Елхово.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html