петък, 17 май 2024 г.

Николай Денков: Вторият пакет военна помощ за Украйна е много подобен на първия

Снимка: БГНЕС

По думите на министър-председателят акад. Николай Денков вторият пакет военна помощ за Украйна е много подобен на първия по обем, изпратен от служебното правителство.

По думите му всякакви упреци са, меко казано, демагогия от страна на тези, които са изпратили първия пакет – служебното правителство.

Военната помощ, която България ще изпрати на Украйна, е засекретена, но народните представители могат да се запознаят с нея, обясни премиерът. Денков уточни, че помощта ще бъде изпращана в продължение на няколко месеца.

Служебното правителство не се е интересувало от възможността за включване на българския военнопромишлен комплекс в производство на снаряди, с подходящи инвестиции, по натовски стандарти, каза Николай Денков. Според него служебният кабинет не се е интересувал как да използва и други подобни възможности.

Антени.инфо припомня, че Министерският съвет прие нов пакет от военна и военнотехническа помощ за Украйна в изпълнение на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html