вторник, 21 май 2024 г.

Гебрев подозира външна намеса при взривовете в оръжейния склад в Карнобат

Емилиян Гебрев
Снимка: БГНЕС Архив

Причината за взрива в склада за боеприпаси в Карнобат е дошла най-вероятно отвън, смята собственикът на фирмата Емилиян Гебрев, съобщи БНР. Според него щетите не са малки, но не са водещи. Ако имахме поне малко информация за взрива от миналата година, може би щяхме да направим някакво заключение и сега. Това коментира собственикът на склада в Карнобат – Емилиян Гебрев, като уточни че все още няма никаква яснота от разследването тогава.

„Няма как да бъде причината отвътре от самия склад, което означава, че нещо се е случило отвън. Какво се е случило – не знаем, както до този момент нямаме представа какво е станало при взрива миналата година, записващата техника, камери, специализирана техника, така и за момента нямаме. Защото ние самите нямаме право на достъп до мястото, а то по закон, поне 72 часа, за сигурност не се допускат хора. Дори и това да мине, както миналата година, въобще ние не съществувахме за самото разследване. По-важното е, че няма загинали или ранени хора, както и замърсяване на околната среда, коментира още Емилиян Гебрев.

Вчера в ефира на бТВ бившият военен министър Бойко Ноев заяви, че всички веществени доказателства за предишни взривове в български военни заводи и складове са изчезнали в МВР. Той добави, че същото се отнася и за опита за отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html