сряда, 15 май 2024 г.

Бойко Борисов е избран за член на комисията по външна политика

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов беше освободен като член от Комисията по външна политика в парламента. На негово място беше избран Бойко Борисов, решиха депутатите.

Решението беше подкрепено със 121 гласа „за“, „против“ – 13 и „въздържал се“ 27.

Народните представители решиха да изберат Вежди Рашидов за член на Комисията по вероизповеданията.

От парламентарната група на БСП поискаха министъра на отбраната Тодор Тагарев днес да бъде изслушан в Народното събрание заради информации в публичното пространство, че България ще изпрати медицински кадри в конфликта в Украйна.

От трибуната на парламента Борислав Гуцанов осъди решението на кабинета „Денков“ да включи страната ни в общата европейска инициатива за предоставяне на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна.

„Това нормално ли е?! Инициатива за мир, която ще купува снаряди и ще убива хора? Всичко, за което предупреждавахме от БСП, вече е факт – коалицията на омертата се оказа и коалиция на войната. Не снаряди, а мирни преговори и диалог са ключът за разрешаването на военния конфликт в Украйна“, посочи още социалистът.

Вчера стана ясно, че ЕС е готов да предложи втори пакет помощ за Украйна в размер на 50 млрд. евро. Българското правителство се готви също да предостави помощ, без тази тема да е била дискутирана в Народното събрание. Ако България се включи към тази помощ, това означава, че всеки гражданин на ЕС ще дава по 27 евро на ден за патрони, снаряди и бомби. Това ще струва милиони евро от бюджета на България. Не сме убедени, че българските граждани ще бъдат съгласни с това, дори смятаме, че ще има сериозен отпор, предупреди Гуцанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html