понеделник, 29 април 2024 г.

Деси Тошева вечеря с майката на Илън Мъск

Със свой тоалет във Вила Чимброне в Равело, Италия

Едно 25-годишно българско момиче вече се превръща в световна знаменитост в модния бранш. Десислава Тошева и нейният моден бранд „Кавиар Котюр“ (Caviar Couture) навлезе с гръм и трясък в блясъка на Холивуд и Кан и тоалетите й вече са търсени от най-големите знаменитости, пише “Галерия”.

На последния кинофестивал в Кан тя представи 13 рокли на червения килим, нещо немислимо за български моден дизайнер досега и наш бранд. Визиите на всички 13 тоалета са умопомрачителни, а един от тях – тежкият вечерен, целият обсипан с мъниста и камъни, облече бизнес дамата Анна Щукерт. Тя е обявена от „Форбс“ за Медийна личност за 2022 г. в областта на инвестициите, а нейната рокля всъщност първа забеляза майката на най-богатия човек в света Илън Мъск – Мей Мъск. С нея тя се  появява на корицата на елитното списание „Инстайл“. Фотосесията за новата й книга е направена на остров Санторини преди кинофестивала, а с черната рокля тя е на корицата. Деси Тошева и една от най-влиятелните жени в света в момента вече се познават и дори са обсъдили бъдещо сътрудничество. Запознанството им става в хотела на звездите в Кан – „Мартинес“, в който се оказва, че са отседнали и двете. Тя й пише, с нея се свързва и собствената й стилистка. После вечерят заедно, а Мей Мъск иска от нея да й праща всяка своя нова рокля и колекция. Всъщност именитата дама – самата тя модел, се впечатлява от дизайна на българката в шоурум за висша мода в Париж. Във френската столица, сред творенията на световните модни брандове като Диор, Шанел, Ели Сааб е изложена и пролетната котюр колекция на Деси. Тя е заснета по-рано тази година в Софийската опера и носи названието „Нощ в операта“.

Мей Мъск с черната рокля на българката на корицата на „Инстайл“

Моделите й са представени в модната библия „Вог“, както и в супер елитните списания като „Ел“, „Харпърс базар“, „Венити Феър“ „Мадам Фигаро“ и др. Между другото българката е попадала на страниците на „Вог“ пет пъти досега. Деси всъщност участва за втори път в Кан със свои тоалети – миналата година тя представи две свои визии на червения килим. Красивата Деси е и автор на роклята, която предизвиква най-голям фурор на Бала на дебютантките в Париж миналата година и съвсем естествено се появи във „Вог“. Младата дама е завършила един от най-престижните университети в света – „Сейнт Андрюс“ (специалност „Бизнес и маркетинг“) преди три години. Сред възпитаниците му са крал Джеймс Втори и редица кралски особи.

Тук се запознават като студенти принц Уилям и Кейт. Деси създава бранда си съвсем случайно, след неуспешно намиране на рокля за абитуриентския й бал, тя е възпитаничка на Първа частна английска гимназия в София. По време на търсенето установява, че предлагането се намира в две крайности – роклите са или прекалено скъпи, но по нейно мнение не кореспондират на дизайна, или имат по-старомодни визии. И така тя сама ушива балната си червена рокля.

В компанията на топмодела Адриана Лима

Иначе Деси още като малка рисува и крои тоалети. Реже роклите на куклите си, дори тайно хваща ножицата и унищожава дрехите на родителите си, за да си шие тоалети на куклите Барби. Боде пръстите с иглите на баба си, тече кръв, но това изобщо не я притеснява. Тя се учи на красота от картините на големи художници, от колекцията на баща си – известния журналист и писател Бисер Тошев. От дете тя се оказва в компанията на безбройните приятели на татко си – известни художници, писатели, поети. Малката Деси е седяла в скута на Дончо Цончев, осъмвала е сутрин с Румен Леонидов, Румен Статков, Анатолий Станкулов, Георги Донов и постоянно рисува с тях, с Иван Яхнаджиев и Криси Белчева. Хубавото момиче винаги има някакви интелектуални занимания – съпругата на Хайгашот Агасян я учи да свири на пиано в дома им на улица „Париж“. Самата тя е израснала по редакции и изследователски агенции, където баща й работи и я води с него.

Личен приятел на баща й е големият художник Генко Генков, който я гушка в ръцете си още като малка. Всъщност точно срещите й с тези хора от артистичната бохема на София и любовта й към изкуството изиграват огромна роля във формирането й като личност и визията с какво иска да се занимава. Тя не е пропускала изложба и разпознава големите ни автори. А това усещане за колорит, за гама, за съчетание на цветове, за перспектива и дълбочина, за цвят, нюанс, светлосянка е следствие на всичко през годините и то точно когато се формира характерът й.

Другата страст на Деси е актьорското майсторство. Още 14-15-годишна тя се снима и във филми – първо като статист и с малка роля в сериала „Стъклен дом“, а след това играе и в българския вариант на ситкома „Женени с деца“, в който се среща със Стефания Колева и другите звезди от филма, излъчен по Нова през 2012 г.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html