понеделник, 6 май 2024 г.

Явор Серафимов е новият директор на ГДБОП

“Със заповед от 13.06. за директор на ГДБОП е назначен един от моите заместници – Явор Серафимов. Считам, че той ще ръководи службата в правилната посока”. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Министърът уточни, че все още е в процес на обсъждане за своите заместник-министри. “В най-скоро време ще представя екипа, с когото ще работя, както и ще бъдете запознати с изнесените от нас приоритети”, каза още Стоянов.

По отношение на оставката на Калоян Милтенов като директор на СДВР вътрешният министър уточни, че няма никаква драма. “Той е изключителен професионалист, ще направя всичко възможно той да остане в рамките на МВР и да бъде част от моя екип. Неговата позиция ще заеме познат за системата човек, той е част от СДВР и няма да бъде изненада за никого”, каза още министър Калин Стоянов.

Относно подадения сигнал към ГДБОП за проблем с матурите, вътрешният министър поясни, че все още няма постъпила такава официална информация при тях. “Ако постъпи такъв сигнал, той ще бъде разпределен на отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП. Считам, че в относително кратък период ще стигнем до някакъв резултат, който да удовлетвори всички”, каза още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html