петък, 17 май 2024 г.

Петър Николов: Ако президентът не подпише указа за главния прокурор, процесът ще се забави

Снимка: БГНЕС

От няколко години насам има проблем с г-н Гешев. Той се самозабрави. Съдебната реформа е нужна и тя не може да мине без оставката на г-н Гешев. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС доц. Петър Николов в ефира на Нова нюз.

По думите му един прокурор трябва да бяга от политиката, не бива да има политически пристрастия. „Ние видяхме усилията на главния прокурор да се провали правителството. Върхът беше, когато нарече депутатите политически боклук. Има тежко неразбиране на разделението на властите и правомощията му“, подчерта той.

„Няма по-последователна партия от ГЕРБ и от г-н Борисов, които казват, че трябва да се направи съдебна реформа. Ние сме последователни в това отношение“, изтъкна Николов.

„Президентът трябва да подпише указа за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. Война между институциите и саботажи на институциите няма да доведе до нищо добро. Той трябва да се постарае тази криза да свърши колкото се може по-бързо. Няма печеливш от нея. Очаквам, че президентът няма да налива масло в огъня, а дори да не подпише указа, процесът само ще се забави“, заяви още народният представител.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html