вторник, 7 май 2024 г.

За 45 дни регистърът на хазартно зависимите набъбна с 60%

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Регистърът на хазартно зависимите набъбна с почти 60%, съобщава БТА. За месец и половина регистърът броят от около 7200 души в края на април до 11 500 души сега, сочат данните на Националната агенция за приходите (НАП).

След двегодишно прекъсване на 12 декември 2022 г. НАП поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост. Регистърът не е публичен, достъп до него имат ограничен брой служители на НАП.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.  Повече информация за възможностите за вписване или заличаване от регистъра има в рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на приходната агенция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html