сряда, 8 май 2024 г.

В Пловдив решават за размяна с Варна на акциите в Панаира

Снимка: БГНЕС

На заседанието си днес Общинският съвет на Пловдив ще разгледа предложението на „Демократична България“ общините Пловдив и Варна да разменят свои акции в „Международен панаир“ и „Пълдин Туринвест“, съобщава БНР.

Идеята е община Пловдив да предложи на Варна 16% от акциите си в „Пълдин Туринвест, а в замяна на получи от Варна 29 на сто от акциите в Панаира.

Според вносителите замяната удовлетворява и двете общини – Варна ще получи два пъти повече акции в „Пълдин Туринвест“, а община Пловдив – пряка собственост върху 29 на сто от Панаира, каквато не е имала досега. „Пълдин Туринвест“ е собственост на бизнесмена Георги Гергов.

Вчера парламентарната икономическа комисия прие Проекта на решение за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред „Централен депозитар“ АД по вписването на безналичните акции на община Варна в полза на държавата от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД. Проектът на решение е внесен от Росен Костурков (ПГ „Продължаваме Промяната-Демократична България“) и група народни представители на 5 май 2023 г. Проектът на решение е в дневния ред на Народното събрание като първа точка за петък.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html