петък, 17 май 2024 г.

Брад Пит и Анджелина на война за 160 млн. долара

Бяха най-красивата двойка в киното, а сега ще водят грозна съдебна битка за имане

Брад Пит  и бившата му съпруга Анджелина Джоли са се хванали за гушите досущ като в култовото криминале „Мистър и мисис Смит“, на чиито снимки се залюбиха преди години. Войната всъщност е за общото им шато в Южна Франция. Лозята, разкошното имение, избата и целият винарски бизнес се оценяват на 160 милиона долара.

Най-красивата двойка в Холивуд е разделена още от 2016 г, но продължава да води люти спорове за общото имане и попечителството над децата. Сега адвокатите на Брад Пит обвиниха Анджи, че е продала 50% от семейните лозя във Франция. Според „Дейли мейл“ красавицата е дала своята част от имота на известен руски олигарх от обкръжението на Путин, но от съображения за сигурност името му не се споменава. Брад буквално е побеснял, защото уговорката им била никой да не продава своя дял, без разрешението на другия. Самият бизнес е доста успешен, а миналата година Брад Пит черпи знаменитостите на фестивала в Кан със собствената си марка вино.

Според юристите на русокосия мачо, г-жа Джоли е направила мътната сделка още през 2021 г., когато бившите съпрузи водеха съдебни битки за попечителството над шестте им деца. Докато Брад мислел само за хлапетата, хитрата Анджелина го изпързаляла и тайно продала своята част от шатото на руския богаташ.

Адвокатите на актьора твърдят, че от потайната сделка Джоли се е облагодетелствала финансово, но действията й са „незаконни и сериозно и умишлено са навредили на Пит“. Естествено, Брад отвръща на удара и юридическият му екип се готви за съдебна битка, като вече е подал документи във Върховния съд на Лос Анджелис. Самото шато се казва „Миравал“. Имението е с 35 стаи и обширни лозя от благородни сортове, които носят солидни приходи.

Анджелина Джоли не остана длъжна и отвърна на удара. Тя твърди, че бившият й искал да изкупи нейния дял за смешни пари и при безумни условия, а приказките за руския олигарх били измислица. Красавицата заяви още, че тя била разумният инвеститор, а Брад потрошил луди пари за съмнителни проекти в шатото, като плувен басейн и богато украсено стълбище. Стълбите на имота все не му хресвали и той ги преправял цели четири пъти. Очертава се войната за шато „Миравал“ да е интересна!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html