петък, 24 май 2024 г.

Корнелия Нинова: Това, което родихте днес е еднорък и двуглав Франкещайн

Снимка: Фейсбук

Днес се гласува 102-то българско правителство. Българската парламентарна история познава политически компромиси в името на България. Това, което се гласува днес не е компромис и не е за България. Това заяви в пленарна зала лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на „Фокус“.

„Това е компромис на две задкулисни кохорти в името на собственото им оцеляване. Паралелната държава се прегрупира, за да възкръсне и продължи да управлява. Това управление минава през трупове буквално. Това е завито в целофан и се поднася на хората като евроатлантическо правителство. Кой ви каза, уважаеми ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че корупцията, кражбите, замитането на следи, превземането на постовете в държавата, подмяната на изборните резултати, възпрепятстването на правосъдието, криейки се зад имунитети са европейски ценности. Вашият евроатлантизъм се свежда до послушание и превиване на гръб пред силните, войната в Украйна и джендър идеологията. Тя няма нищо общо със справедливост, върховенство на закона, равнопоставеност, демокрация, власт на народа и защита на българския интерес“, заяви Нинова.

„Това, което родихте днес е еднорък и двуглав Франкещайн. Днес би трябвало поне двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка“, призова лидерът на БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html