сряда, 15 май 2024 г.

Годеникът на Невяна Владинова я замени с танцьорка

Златното ни момиче Невяна Владинова е заместник на Илиана Раева в Българската федерация по художествена гимнастика и има немалка заслуга за подготовката и представянето на нашите диамантчета, които извоюваха 13 медала на Европейското първенство в Баку, Азербайджан. Тя е изключителен работохолик и качествата й не будят съмнение. Ако професионалните й успехи са безспорни, то нещата в личния живот на бившата грация не са цветя и рози. Миналата година тя се раздели с годеника си, с когото бяха заедно почти десет години.

С бившия си приятел – брейк танцьора Веселин, с когото бяха заедно почти 10 години

Двамата с брейк танцьора Веселин Манолов дори се канеха да вдигат сватба, но нещата не се случиха по план. След раздялата той бързо я замени с танцьорка, а Неви все още е сама. В момента тя е отдадена изцяло на работата си в гимнастиката. Тя прие изключително тежко раздялата, но благодарение на железния характер и психика, изградени в спорта, Невяна запази спокойствие. И няма как да не е съкрушена, защото те бяха сред най-хармоничните двойки.

Любовта им пламва на стадион „Герена“, където Владинова израства в залата по художествена гимнастика под зоркия поглед на легендарната треньорка Нешка Робева и нейната лична наставничка Бранимира Маркова. В непосредствена близост тренира и Веско, който е част от популярната брейк група „Енерджи Крю“. Талантът на танцьора не остава незабелязан за Нешка Робева, която го кани в своите шоу спектакли. Гаджето на Владинова е бил част от балетните формации за концертите на Дженифър Лопес и Снуп Дог, а през 2012-та участва в „България търси талант“.

Бившият й вече приятел е споделял, че Неви не може да майстори кулинарни специалитети, а готвачът вкъщи е той. Гимнастичката обичаше най-много неговата доматена супа и кюфтета с боровинки, които Веско й правел по специален начин. Заради изключителната й натовареност двамата обаче ходили само 1-2 пъти заедно на почивка по време на цялата им връзка. Неви изгражда силния си характер сама. Едва 11-годишна, плевенчанката идва да живее сама в София. Почти две години е в общежитието на „Герена“ заедно с други момичета, дошли да тренират от провинцията. Родителите й идват всеки път, когато малката Неви има проблеми – все пак е още дете, когато пристига в столицата. Има лек характер, разсеяна е, но пък може да сърфира и пише в телефона си толкова бързо, колкото върти бухалките.

Изключително близка става с личната си треньорка Бранимира Маркова, която е като нейна втора майка и двете си имат пълно доверие.

Иначе в залата по художествена гимнастика влиза за първи път, когато е 6-годишна. По време на разходка с майка си в центъра на родния Плевен, срещат местния отбор и тя вижда как по-големите каки носят уредите си. Обръчът и бухалките веднага й правят впечатление и още щом се прибират вкъщи малката Неви е категорична, че иска да играе с тези уреди. Първоначално майка й казва „не“ – самата тя като малка е тренирала гимнастика, но Неви е непреклонна – цяло лято се моли и накрая постига желанието си. През годините в един момент обаче се оказва, че Невяна трябва да избира – дали да продължи с гимнастиката или с леката атлетика.

Баща й е бивш лекоатлет и тя се разкъсва между двата спорта, които много харесва. Но решава: гимнастиката ще е това, с което ще се занимава. И не съжалява за избора си. В името на спортната кариера се лишава най-вече от семейството си.

Невяна започва да чете още на 5 годинки, била бог по математика. Има много силен ум и интелигентност. Още от малка тя много обича да рисува, дори си измисля своя марка дрехи – „Неви фешън“. Майка й в един момент мисли да я спре от гимнастиката, толкова други качества имала, но все пак решава да остави на нея да реши дали да отиде в София.

Освен състезателната й кариера и многото емоции по време на състезания, едно от най-вълнуващите събития в живота на Неви е участието й в бляскавата премиера на холивудската продукция „Капитан Марвел“ в Лондон през февруари 2019 г. – само няколко дни след рождения й ден. Там тя заминава по покана на „Дисни България“ и се оказва сред истински кинозвезди. По време на пандемията от ковид Неви се отдава на другите си позабравени страсти – да рисува и да чете. Но и на писане – тя започва да документира моменти от своя път, неща, които са се случвали през времето и които хората не знаят за нея. Някой ден може да излязат наяве.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html