петък, 17 май 2024 г.

Петромир Кънчев: Някои имена в проектокабинета „Денков“ притесняват президента

Снимка: БГНЕС

По думите на адвокат Петромир Кънчев от инициативата „Правосъдие за всеки“ президентът лобира да няма редовно правителство. Поведението му е неприемливо, заяви Кънчев пред БНР и посочи, че някои имена в проектокабинета „Денков“ притесняват Румен Радев.

Пълният състав на кабинета „Денков – Габриел”

„Ние забелязваме неговото конституционно поведение – да няма редовно правителство. Ако вчера това, което той каза в Кишинев, е допустима форма на неговото политическо говорене, то това, което стори при връчването на втория мандат е абсолютно недопустимо.“

Радев се опитва да предотврати изменения на законите, които уреждат службите за сигурност в посока те да преминат от президента към правителството, смята Кънчев. След Гешев, Румен Радев явно е вторият български политик, който не иска да разбере разделението на властите, коментира той в предаването „Преди всички“.

Действията на „Левицата“ са в подкрепа на изказванията на президента“, отбеляза Кънчев. По думите му това в момента е „политическата партия на президента“ и той я употребява в подкрепа на предходните си изявления.

Запитан за проектосъстава на кабинета на ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ той подчерта, че „със сигурност някои имена в притесняват президента Радев“, визирайки Тодор Тагарев като кандидат за военен министър.

„Някои от имената в проектокабинета „Денков“ са изключително притеснителни за президента.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html