вторник, 14 май 2024 г.

Войната навлиза в нова фаза: Танкове в Белгородска област

Украински военни формирования вероятно са нахлули на руска територия с танкове, това съобщават руските военни Telegram канали, цитирани от агенция Фокус. Руските канали пишат за „опит за пробив“ на Въоръжените сили на Украйна в района на село Шебекино, Белгородска област. Съобщава се за танков бой в района.

„Битката се води на границата между Русия и Украйна. По предварителни данни диверсанти са атакували ГКПП Шебекино с помощта на танкове. Те са задържани от граничари и бойци на Министерството на отбраната“, пише Telegram каналът Baza.

В същото време белгородските общественици съобщават, че пътят за Шебекино, който води от Белгород, е блокиран близо до Маслова пристан.

Губернаторът Гладков съобщи, че през нощта Шебекино отново е обстрелвано. Над Белгород работи и ПВО.

Според Telegram канала „Украина 24/7“, руснаците са се уплашили, че украинските танкове вече са стигнали до Шмекино и са го обстреляли с „Град“. В населеното място са ранени 5 души и е подпалена сградата на полицията.

Едновременно с това е публикувано и видео на сражаващия се на страната на ВСУ легион „Свобода за Русия“, предполагаемо пред руската граница.

Появи се и второ видео, предполагаемо от руска територия, на т.нар. „Руски доброволчески корпус“, от там обещават да покажат покрайнините на Шебекино в най-скоро време.

И двете организации обявяват, че са дошли, за да „освободят Русия“ от тиранията на Путин. Те са съставени от руски граждани, воюващи на страната на Украйна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html