петък, 22 септември 2023 г.

Кирил Петков: Радостин Василев не работи сам, той е инструмент на службите

Снимка: БГНЕС

След като беше на разпит в Софийската районна прокуратура съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че Радостин Василев не е заснел записите сам.

„Радостин Василев не работи сам, той е просто един инструмент на службите“, коментира пред журналисти Петков.

Той заяви, че е бил разпитван за записа от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, разпространен от депутата Радостин Василев.

„Бях разпитан като свидетел във връзка с Радостин Василев и записа. Беше съвсем нормален разговор“, обясни Петков. Той добави, че не е бил питан за заплахи спрямо Василев.

От думите на Кирил Петков стана известно, че е бил разпитван как, според него, се е случил този запис, дали Радостин Василев е записвал, как е записвал и т.н. „Аз обясних, че в платформата Zoom много ясно се вижда, ако някой записва. Това означава, че записът се е случил с устройство, което не е било свързано с платформата, а е било отстрани“, обясни съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Според него целта записът да бъде разпространен сега е ясна – да не се направи правителство. „Тези, които се надяват да няма редовен кабинет, могат да са сигурни, че ние ще направим всичко възможно България да има редовно правителство, без да правим компромиси, с които да се оправдаваме“, заяви още Кирил Петков.

Вчера и другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев бе на разпит в Софийската районна прокуратура  и  на излизане заяви пред журналисти, че е бил разпитван по сигнала на Радостин Василев за отправени заплахи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html