сряда, 15 май 2024 г.

Мария Габриел: Замразяваме преговорите с „Промяната“

„Говорих с акад. Денков, уведомих него, казвам и на вас: Замразяваме преговорите! Всичко си има граници“, заяви Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ.

„Дълго мълчах и се водех единствено от разума и грижата за държавата. Днес говорих с акад. Денков, уведомих първо него, а после е колегите си. замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не мога да приема демокрация да се гради на базите на лъжа, разклащане устоите на държавността и неспазване на фундаменталните принципи на републиката“.

По думите й проблемът в записа изговорените визия и начин на управление, които са в разрез с всички европейски практики. Неприемливо е едно да се говори по време на преговори, а друго навън

С цялата ми симпатия към стойностните хора в ПП-ДБ, смятам че това е неприемливо и спрямо тях. Не трябва да има никакво съмнение, че България е параван. България не е параван, а суверенна държава“.

Въпрос е и какво означава „ала-бала с президента“, коментира Габриел и посочи, че не може да участва в преговори без ясни отговори и гаранции за спазване на принципи. Според нея експертното правителство продължава да има най-голяма подкрепа, но в момента е по-важно да има яснота за ненарушаване на закона, както и неполитизирането на държавния апарат и службите.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html